KONYA BEYŞEHİR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017 - 2018 YILSONU MESAJI

Beyşehir’de Eğitim - Öğretim gören 14 bin 421 öğrenci yarından itibaren yaz tatilinegiriyor. Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi sebebiyle bir mesaj yayımladı.
2017 - 2018 YILSONU MESAJI

Değerli Meslektaşlarım;

     Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bir yıl boyunca bazen kendinizden, bazen de ailenizden fedakârlıklar göstererek çocuklarımızın eğitimine önemli katkılar sağladınız.  Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz.  Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Tatil döneminde kendinizi, bilgilerinizi güncelleyip yeni dönemde aynı şevkle öğrencilerimize ışık saçacağınıza yürekten inanıyorum. 

Kıymetli Veliler;

     Bugün 2017-2018 eğitim öğretim yılının sonuna geldik ve çocuklarımız karnelerini alıyorlar. Çocuk yetiştirmek dünyanın en zor sanatıdır. Bu sanatın birinci basamağı da çocuklarımızı anlamaktır. Çocuğunu anlamayan bir anne-baba onunla iletişim kuramaz. Çocukları sadece notlarına göre değil, genel durumunu göz önüne alarak değerlendirelim. Her çocuğun özel olduğunu, farklı yetenek ve gelişim özelliklerine sahip olduğunu unutmamak gerekir. Çocuklarımızın karneleri arzu ettiğimiz noktada değilse hatalarımızı eksiklerimizi tespit edip önümüzdeki yılda bu hataları tekrar etmemenin yollarını çocuğumuzla beraber aramalıyız

     Bu nedenle çocuklarınızla yakından ilgilenerek onlara gereken desteği ve güveni verdiğiniz ölçüde onların daha başarılı olacaklarını rahatlıkla görebiliriz. Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü olanağı seferber etmekte ve her türlü özveride bulunmaktadır. Sizlerin bu bilinci ve hassasiyeti taşıdığınıza olan inancım tamdır.

Sevgili Öğrenciler;

    Uzun bir maratonun sonuna geldiğiniz bu günde, göstermiş olduğunuz gayretlerinizin karşılığını en güzel şekilde aldığınıza inanıyorum. Ders başarı durumunuz ne olursa olsun hayata her zaman olumlu bakmaya çalışın ve mücadeleden asla vazgeçmeyin. Okul dönemi boyunca gösterdiğiniz gayretlerinizden dolayı sizleri içtenlikle kutluyorum. Karnenizdeki sonuç ne olursa olsun; kendinize güven duyarak daima başarabileceğinize dair umudunuzu hiç yitirmeyin. Azim ve kararlılığı elden bırakmadığınız müddetçe başarılmaz diye düşündüğünüz birçok şeyi rahatlıkla başardığınızı sizler de göreceksiniz. Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Ailenize, akrabalarınıza, arkadaşlarınıza ve kendinize zaman ayırarak tatili daha faydalı geçirebilirsiniz. Tatil, kendinizi yenilemek ve kendinizi geliştirmek için çok iyi bir fırsat. Bu nedenle ders çalışmayı ihmal etmemeli, konu tekrarı yapmalı, yeni konulara çalışmalı ve bol bol kitap okumalısınız.

      Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize iyi tatiller dilerken; tüm yönetici, öğretmen ve personelimize, velilerimize çocuklarımızın eğitimine verdikleri katkı nedeni ile teşekkür ediyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmelerini diliyorum.

HACIAKİF MAHALLESİ ANTALYA CADDESİ NO47 42700 Beyşehir/KONYA - 0 (332) 512 4939 / 0 (332) 512 2703

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.